Ugyved cime Lövőház utca 20/A.
1024 Budapest

Ugyvedi iroda telefonszama Tel.: +36 1 316 9233
Ugyved fax szama Fax.: +36 1 336 0107
Ugyvedi iroda e-mail cime info@drlittner.hu

Fiatalok első lakása

napi.hu, 2016.12.14. – Egyre inkább tolódik ki az igény és a lehetőség arra, hogy önálló háztartást vezessen egy fiatal. A KSH elmúlt tíz éves adatait figyelembe véve átlagosan 27 és fél évesen hagyják el a szülői fészket a magyar fiatalok.

Az elmúlt tíz évben összesen 280 ezren költöztek első önálló otthonukba, háromnegyedük saját tulajdonú otthonban kezdhetett új életet. Tíz évvel ezelőtt átlagosan kilenc millió forintot költöttek az első otthon megszerzésére, amiből általában egy-másfél szobás lakást vettek.

Ez is biztosan tolódott ki a következő időszakban, bár országos átlagban nézve ez a kilenc millió forint ma sem tűnik soknak, ha a községek, illetve a kisebb városok lakásállományát és piacát is figyelembe vesszük. Egy tíz évvel ezelőtt 9 millióért megvásárolt lakás ma akár ennek a kétszeresét is érheti. Sajnos csak kevesen tudják úgy megvenni a második lakásukat, hogy ehhez nem kell eladniuk az elsőt – a legtöbben 3-4 millió forinttal többért egy, másfél szobával nagyobb lakást vásárolnak maguknak.

Kategória: hírek