Ugyved cime Lövőház utca 20/A.
1024 Budapest

Ugyvedi iroda telefonszama Tel.: +36 1 316 9233
Ugyved fax szama Fax.: +36 1 336 0107
Ugyvedi iroda e-mail cime info@drlittner.hu

Cégjog

Segítünk, ha betéti társaság (bt), korlátolt felelősségű társaság (kft) vagy részvénytársaság (rt) vagy más gazdasági társaság alapításához, a társasági szerződés elkészítéséhez van szüksége ügyvédre.

A Littner Ügyvédi Iroda készséggel áll rendelkezésére, ha meglévő cége, vállalkozása, gazdasági társasága társasági szerződését kell a tevékenységi kör, székhely, telephely vagy az ügyvezető változása miatt módosítani, vagy üzletrész, részvény eladásában, vételében közreműködni. Segítünk abban is, ha cég (bt, kft, rt) átalakulásához, egyesüléséhez, szétválásához, egyik cégformának a másik cégformába való átalakulásához (pl. bt-ből kft-be) van szüksége jogi segítségre. Cégalapítás esetén ügyfeleinknek teljes körű szolgáltatást nyújtunk.

 • Cégalapítás menete

  A cégalapítást megelőzően ellenőrizzük a cég leendő elnevezését, úgynevezett névfoglalás segítsétével. Ügyfeleink elképzelései alapján segítünk meghatározni a cég tevékenységét is.

 • Székhely és könyvelés

  A jogszabály előírja, hogy a Magyarországon bejegyzett cégnek kötelezően magyarországi székhellyel kell rendelkeznie. Bár jogszabály nem írja kötelezően elő, de határozottan ajánlott a cégnek szakképzett könyvelő vagy adótanácsadó segítségét igénybe venni

 • Külföldi tulajdonú cégek

  Gyakran felmerül a kérdés, hogy a külföldi anyacég Magyarországon önálló korlátolt felelősségű társaságot (kft.) vagy csak fióktelepet, illetve kereskedelmi képviseletet alapítson, továbbá, hogy hogyan lehetséges céget alapítani a tulajdonos(ok) távollétében.

 • Cégek átvilágítása

  Segítünk, ha cégét szeretné átvilágítani, vagy az Ön által megvásárlandó céget szeretné jogi szempontból átvizsgáltatni (due diligence), vagy ha üzletrész, részvény adásvételi, opciós vagy egyéb szerződést szeretne készíttetni.