Ugyved cime Lövőház utca 20/A.
1024 Budapest

Ugyvedi iroda telefonszama Tel.: +36 1 316 9233
Ugyved fax szama Fax.: +36 1 336 0107
Ugyvedi iroda e-mail cime info@drlittner.hu

Cégek átvilágítása

Segítünk, ha cégét szeretné átvilágítani, vagy az Ön által megvásárlandó céget szeretné jogi szempontból átvizsgáltatni (due diligence), vagy ha üzletrész, részvény adásvételi, opciós vagy egyéb szerződést szeretne készíttetni.

Sokszor a megvásárlandó cégnek nem is a pénzügyi helyzete, hanem az általa korábban kötött szerződések jelentik a vevőre a legnagyobb kockázatot. Gondoljunk például a megvásárlandó cég által kötött kölcsönszerződésre vagy egyéb kötelezettség vállalásra.

A szerződéseken kívül a cég jogi állapota is nagyon fontos az új tulajdonosnak. Ezen egyrészt a cégbíróságon bejegyzett adatok valóságtartalmát, másrészt a cég vitás kérdéseit, be nem hajtott követeléseit, illetve a cég ellen érvényesített követeléseket értjük. Gyakran találkozunk avval a problémával, hogy a cég által korábban megszüntetett munkaviszonyból eredően a volt munkavállaló a cég megvásárlását követően indít munkaügyi pert, illetve egy ilyen munkaügyi per a cég megvásárlását követően jut az új tulajdonos tudomására.

A cég jogi átvilágítása tehát a cég által kötött szerződések átvizsgálását, az által vállalt kötelezettségek és az esetleges vitás kérdések felderítését jelenti. Az átvilágítás végeredménye egy írásbeli összefoglaló, mely komoly segítséget nyújt a tárgyalások és a döntések meghozatala során.