Ugyved cime Lövőház utca 20/A.
1024 Budapest

Ugyvedi iroda telefonszama Tel.: +36 1 316 9233
Ugyved fax szama Fax.: +36 1 336 0107
Ugyvedi iroda e-mail cime info@drlittner.hu

Polgári jog

Segítünk, ha megbízási, vállalkozási, szindikátusi, építési, letéti, bizományi, házassági vagyonjogi, öröklési vagy egyéb szerződést, végrendeletet szeretne készíttetni, vagy ha a már meglévő szerződéseket szeretné módosítani.

  • Nagyobb értékű szerződések

    A gyakorlatban sokszor előfordul, hogy olyan nagy értékű szerződésre készülünk magánemberként, amihez a jogszabály nem írja elő ügyvéd közreműködését. Elég csak egy családi ház megépítésére vonatkozó vállalkozási szerződésre, egy kölcsön- vagy lízingszerződésre (pl. gépkocsivásárláshoz) vagy egy tengerentúli utazásra vonatkozó  szerződésre gondolnunk.

  • Öröklési és házassági vagyonjogi szerződések

    Házassági vagyonjogi szerződés, öröklési szerződés vagy végrendelet esetében a jogszabályok olyan formai követelményeket írnak elő, melyek mellőzése az okirat érvénytelenségéhez vezet. Mivel ezen okiratok is általában nagyobb értékű vagyontárgyakra vonatkoznak, ezért itt sem érdemes kockáztatni. Szívesen állunk rendelkezésére és megfelelő jogi formába öntjük elképzeléseit.

  • Ajándékozás és kölcsön családon belül

    Családon belül is előfordulhatnak olyan ügyletek, melyek esetében hasznos és előrelátó dolog ügyvédhez fordulni. Gondoljunk csak egy nagyobb összegű pénzkölcsönre vagy amikor egy szülő a gyermekének kíván egy lakást ajándékozni és a lehető legalacsonyabbra szeretnék csökkenteni az adó és illetékfizetési kötelezettséget.