Ugyved cime Lövőház utca 20/A.
1024 Budapest

Ugyvedi iroda telefonszama Tel.: +36 1 316 9233
Ugyved fax szama Fax.: +36 1 336 0107
Ugyvedi iroda e-mail cime info@drlittner.hu

Ingatlanügyletek

Segítünk, ha lakás, ház, lakóház, építési telek, üzlethelyiség vagy ipari ingatlan vásárlását tervezi, és ügyvédet keres az adásvételi szerződés megírásához vagy ingatlan eladása kapcsán jogi tanácsadásra van szüksége.

Segítünk akkor is, ha ingatlan bérbeadása vagy ingatlan bérlése, bérbe vétele esetén bérleti szerződésre van szüksége; ha társasház alapító okiratát vagy szervezeti és működési szabályzatát készíttetné el (módosítaná), vagy az alapító okirattal, szervezeti és működési szabályzattal, albetétekkel (külön tulajdonú lakások, garázsok) vagy a közös tulajdonú részekkel kapcsolatban merült fel jogi problémája. Szívesen állunk rendelkezésére telekalakítási kérdésekben is, tehát ha telkek egyesítése, szétválasztása vagy kialakítása, ha épület feltüntetése vagy kiemelése szükséges.  Előfordulhat, hogy az Ön adataiban következett be módosulás, megváltozott a lakcíme, vagy a neve (például házasságkötés miatt). Ilyen esetben is szívesen segítünk a változás ingatlan-nyilvántartási átvezetésében.

  • Ügyvédi közreműködés ingatlanügyekben

    A magyar jogszabályok szerint olyan, ingatlannal kapcsolatos ügyekben, ahol az ingatlan-nyilvántartásban változás történik, általában kötelező az ügyvédi közreműködés, de ezen kívül is léteznek olyan ingatlanügyek, ahol kötelező vagy legalábbis javasolt az ügyvédi közreműködés.

  • Ingatlan adásvétel külföldről

    Amennyiben ingatlant szeretne vásárolni vagy eladni Magyarországon, de nem Magyarországon él és nem is szeretne a szerződéskötés miatt Magyarországra utazni, úgy az aláírását Apostille-jal kell ellátni. Az Apostille-jal ellátott okiratot a világ legtöbb országában, így Magyarországon is kötelesek a hivatalok és hatóságok elfogadni.

  • Külföldiek tulajdonszerzése

    Azon ügyfeleinket, akik magyarországi tartózkodásuk idején maguk szeretnék használni ingatlanjukat, szívesen képviseljük távollétük ideje alatt az ingatlannal kapcsolatban. Sok külföldi ügyfelünket képviseljük az ingatlan bérbeadásával kapcsolatban. Gyakran képviseljük az ingatlan külföldi bérbeadóját hosszú távon, a bérleti jogviszony egész időtartama alatt.